Frankrijk
Aardappel groentesoep
Aardappelen met gruyerekaas en room uit de oven
Aardappelprei-soep
Aardappelsalade met ansjovis en tonijn
Aardappelsoesjes
Aardappelsouffle met kaas
Aardbeientaart met poedersuiker
Appels in cider
Artisjokken met olijvenvinaigrette
Artisjokken met vinaigrette
Aubergines gevuld met geitekaas en groente
Avocado-kaas
Avocadosoep
Basisrecept - Bechamelsaus (uit de magnetron)
Basisrecept - Bechamelsaus (van de kookplaat)
Basisrecept - bruine saus
Basisrecept - Witte saus
Bavarois van passievrucht
Bearnaisesaus
Bechamelsaus met kruiden
Bergpudding
Biefstuk tartaar
Boeuf bourguignon
Bonbonflensjes
Bresse kipfilet met morieljes
Bretonse vissalade met wijndressing
Broccoli met ansjovis
Caramel-creme
Champignoncremesoep
Champignons met mon chou
Chocoladetaart
Citroenrijst
Clafoutis met blauwe druiven
Clafoutis met gedroogde pruimen
Coq au Riesling
Coq au vin 1
Creme caramel
Daube van rundvlees met oesterzwammen
Druiven in Pernod
Eenpansgerecht met kip en rundvlees
Flensje gevuld met ratatouille
Flensjes met appel
Flensjes met citrusvruchten
Flensjes met Grand Marnier
Franse aardappelsoep
Franse bonen-appelcurry met worst
Franse Kroketjes met kappertjes
Franse salade
Gebakken aardappeldobbelsteentjes
Gebakken aardappelen met appel en champignons
Gebakken appelen met sherry
Gebakken entrecote met rode wijnsaus
Gebakken lever
Gebraden kip met dragon
Gefrituurde aubergines
Gefrituurde champignons met saus
Gefrituurde spierinkjes met citroen-remouladesaus
Gegratineerde aardappeltjes met mozzarella
Gegratineerde uiensoep 1
Gegrilde lamskoteletjes met olijven
Gegrillde eendeborst
Gemarineerde makreel
Gemengde zeevis in een pittige saus
Gepaneerde kalkoenschnitzel
Gepocheerde tarbot
Gestoofde courgettes
Groene asperges met knoflookboter
Groene Bearnaisesaus
Groentenstoofpot
Groenteragout uit Zuid-Frankrijk
Grote garnalen in knoflookolie
Ham met asperges
Haricots verts a la lyonnaise
Hartige clafoutis
Heldere garnalen-venkelsoep
Heldere paddestoelensoep
Kabeljauw in witte wijn-/tomatensaus
Kalfsbiefstukjes met venkel en pernod
Kalfsvlees (Provencaals)
Kalfszwezerik met appelen en calvados
Kappertjessaus
Karbonade gevuld met roquefort en vermouth
Kip in roomsaus
Kip Marengo
Kip met citroen
Kip op parijse manier
Kipfilet met citroensaus
Kipfilet met ham en camembert
Kipfilet met paprika in roomsaus
Kippenpate met room
Knoflooksaus uit Zuid-Frankrijk
Koetsiersoep
Koffie van de markies
Kruidenboter met pittige kaas
Kruidenmengsel (Frans)
Krulandijviesalade met knoflook-broodkorstjes
Lauwe visterrine
Luchtige dilleroomsaus (voor bij de visterrine)
Luchtige wittewijnmouse
Maispannekoekjes met schenkstroop
Makreel in folie
Marinade voor kalfsvlees
Meloen met fruitsalade
Mierikswortelsaus "eenvoudig"
Mierikswortelsaus Klassiek
Morieljes in roomsaus
Mosselen (Mouclade Charentaise)
Mosselpudding
Mousse au chocolat glacee
Mousselinesaus met mosterd
Noedels
Olijvenpasta met kappertjes
Osso bucco uit Frankrijk
Parijse aardappeltjes
Pasteitjes met kalfszwezerik
Peer met Roquefort
Peren gevuld met roquefort
Peren uit de oven
Peren van mooie Heleen
Pilafrijst
Pommes a la Dauphinoise
Pommes duchesse
Pompoensoep met prei
Pot au feu
Prei met kaas uit de oven
Profiteroles met stracciatella ijs
Provencaalse aardappel/tomatensalade
Provencaalse marinade
Provencaalse uientaart
Provencaalse waterzooi
Pruimedanten in Sauternes & Creme Anglaise. (Frankrijk)
Pruimedanten in Sauternes en creme anglaise
Puree van aardappelen en knolselderie
Quiche met roquefort
Rabarbertaart
Ratatouille Franse stijl
Remouladesaus 1
Rijstsalade
Roquefort truffels
Rougets met saffraan
Rundvlees met rijst uit de Camarque - Gardiane de boeuf
Sabayon van warme perziken en sauterneswijn
Salade Nicoise 2
Salade uit Nice
Salade van peultjes
Salade van tonijn en sperziebonen 3
Sauce Hollandaise
Sauce Remoulade
Sauce Verte
Saucijsjes in witte wijn
Scherpe pepersaus
Sint-jakobsschelpen a la bordelaise
Slakken met kruidenboter
Sneetje champignons
Snelle perentaart
Soep (tomaten-uien)
Soep van flageoletten met kip
Soesjes met aardbeien en chocoladesaus
Soufflee a l'amande
Stoofpeertjes in port
Stoofschotel met runderlappen (uit de Elzas)
Tagliatelle met asperges en Boursin
Tagliatelle met Saint Moret Bleu
Tapenade
Terrine van sinaasappels
Tonijnsalade
Tournedos met champignons
Tournedos met port
Truffade
Truffelsaus
Uiensaus
Uiensoep
Uiensoep
Uiensoep II
Uiensoep met kaas
Uiensoep uit de Franse hoofdstad
Varkenshaasje met asperge & bieslooksaus
Varkenshaasje met mosterd en groene peper
Varkenshaasjes a l'orange facon Port Salut
Varkenskotelet met roquefort
Varkenskoteletten met appelen
Varkensmedaillons marengo
Veldsla met ei en vinaigrette
Venkel a la grecque
Vesuvius met aardbeien
Vichyssoise van courgette
Vinaigrette
Vismouse met kaviaar
Vlees en groente trekpot
Vruchten van het goede leven
Waterzooi (Provencaalse)
Wijngaardslakken uit de oven
Wijnmousse
Yoghurt met komkommer of ander groente/fruit
Zeebaars op z'n provencaals
Zeeduivel a la bordelaise
Zeetong in roomsaus