culinaire zaken .nl |
Peren uit de oven | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
30 6 4 2 40 |
gram eetlepel eetlepel stuks gram |
suiker (poeder-) meel (paneer-) jam (abrikozen-) peer boter (room-) | ||
Berei- ding |
Schil de peren, snij ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Snij de parten in dunne plakken. Beboter een vuurvaste schotel, waar alle peren in kunnen, en schik een deel van de plakken peer naast elkaar. Verdeel er wat klontjes boter, suiker en wat fijngeprakte abrikozenjam over. Beleg het met een dunne laag plakken peer, bedek ze weer met boter, suiker en jam en ga zo door tot alles op is. Bestrooi met paneermeel en verdeel er nog wat boter overheen. Laat gedurende 25 minuten in een hete oven bakken. Dit dessert kan lauw of koud geserveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1049 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 2 gram 3 gram |