culinaire
zaken
.nl
Kappertjessaus
(Sauce capres)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
2
deciliter
eetlepel
eetlepel
saus (basis-,wit)
kappertjes
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Breng een halve liter "Basissaus wit" (zie aldaar) aan de kook, voeg toe 30 gram fijngehakte kappertjes met bijbehorend nat, en goed wat gehakte verse peterselie. Serveertip: Klassiek bij gekookte en gepocheerde vis, gepocheerde kip, gekookt kalfsvlees en gekookt kalfs- of rundertong.

N.B. Wordt deze kappertjessaus bij gekookte vis geserveerd, dan verdient het gebruik van visbouillon, als vocht voor de "Basissaus wit", natuurlijk de voorkeur (= vakkundiger!).
Voedings-
waarde
Energie2483 KiloJoules
591 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
16 gram
4 gram