| culinaire zaken .nl |
Kappertjessaus (Sauce capres) | |||
| Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
| Indelingen | Vegetarisch | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 3 2 |
deciliter eetlepel eetlepel |
saus (basis-,wit) kappertjes peterselie (vers) ![]() | ||
| Berei- ding |
Breng een halve liter "Basissaus wit" (zie aldaar) aan de kook, voeg toe 30 gram fijngehakte kappertjes met bijbehorend nat, en goed wat gehakte verse peterselie. Serveertip: Klassiek bij gekookte en gepocheerde vis, gepocheerde kip, gekookt kalfsvlees en gekookt kalfs- of rundertong. N.B. Wordt deze kappertjessaus bij gekookte vis geserveerd, dan verdient het gebruik van visbouillon, als vocht voor de "Basissaus wit", natuurlijk de voorkeur (= vakkundiger!). | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2483 KiloJoules 591 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 16 gram 4 gram |