culinaire zaken .nl |
Uiensoep met kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 1 40 35 15 4 2 - - |
deciliter deciliter gram gram gram sneetje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon wijn (wit,droog) kaas (gruyere) boter (room-) bloem brood (wit) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het brood in dunne sneden en rooster ze goudbruin in een broodrooster of in de oven; snij de kaas in dunne plakken en de uien in dunne schijven. Maak de boter heet in een pan en fruit de uien goudgeel, bestrooi ze dan met bloem en roer dit alles glad. Laat het af en toe omscheppend heel licht kleuren. Giet er de hete bouillon en de wijn bij. Proef of er nog bijgekruid moet worden met zout en peper en laat het gedurende 4 minuten zacht koken. Stapel in een aardewerk vuurvaste terrine of in twee eenpersoons vuurvaste aardewerk soepkommen een laag geroosterd brood bedekt met een plak kaas enz. tot brood en kaas opgebruikt zijn. Giet daar de hete soep over en schuif de terrine of kommen gedurende 12 minuten bovenin een zeer hete oven of onder de ovengrill. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1050 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 7 gram 2 gram |