culinaire
zaken
.nl
Varkensmedaillons marengo
(Medaillons de porc Marengo)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
150
50
40
5
4
3
2
2
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
sneetje
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
langoestine
wijn (wit)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
brood (casino)
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
varkenshaas
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verdeel een varkenshaasje in 4 gelijke dikke schijven. Haal deze door de bloem, waarin al peper en zout zijn gemengd. Bak ze in 40 milliliter olijf- of andere olie aan beide zijden bruin tezamen met (er rond omheen) 100 gram sjalotjes. Haal het vlees uit de pan. Voeg toe en verhit 150 gram kleine champignons (rauw), zo ook partjes van 2 gepelde tomaten en twee teentjes vermorzelde knoflook. Roer 20 gram bloem erdoorheen, daarna 3 deciliter witte wijn en weer enige minuten aan de kook houden; dan het vlees terug erin om er 5 minuten lang mee "bevriend" te raken. Serveren met ruim versgehakte peterselie erover en op elke medaillon een of twee langoustines, scampi's of andere grote garnaal, plus een hartje van brood, goud uit de boter. Gekookte rijst erbij serveren.
Voedings-
waarde
Energie4119 KiloJoules
981 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
60 gram
3 gram