culinaire zaken .nl |
Varkensmedaillons marengo (Medaillons de porc Marengo) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 150 50 40 5 4 3 2 2 2 1 - - |
gram deciliter gram gram gram stuks sneetje eetlepel stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
langoestine wijn (wit) champignon boter (room-) bloem ui (sjalot) brood (casino) olie (olijf-) tomaat (vlees-) peterselie (vers) knoflook varkenshaas peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verdeel een varkenshaasje in 4 gelijke dikke schijven. Haal deze door de bloem, waarin al peper en zout zijn gemengd. Bak ze in 40 milliliter olijf- of andere olie aan beide zijden bruin tezamen met (er rond omheen) 100 gram sjalotjes. Haal het vlees uit de pan. Voeg toe en verhit 150 gram kleine champignons (rauw), zo ook partjes van 2 gepelde tomaten en twee teentjes vermorzelde knoflook. Roer 20 gram bloem erdoorheen, daarna 3 deciliter witte wijn en weer enige minuten aan de kook houden; dan het vlees terug erin om er 5 minuten lang mee "bevriend" te raken. Serveren met ruim versgehakte peterselie erover en op elke medaillon een of twee langoustines, scampi's of andere grote garnaal, plus een hartje van brood, goud uit de boter. Gekookte rijst erbij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4119 KiloJoules 981 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 60 gram 3 gram |