culinaire
zaken
.nl
Provencaalse waterzooi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
1.50
5
4
4
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
theelepel
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
room (slag-)
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
kippenbout
tomaat (vlees-) ingrediënt info
eidooier
courgette (groen)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bak de kippebouten in olijfolie aan alle kanten lichtbruin. Snijd de courgette in plakken, de aubergine in blokjes en de ontvelde tomaten in partjes. Doe de gesneden groente, de kruiden en de bouillon bij de kip. Laat alles op een niet te hoog vuur sudderen met het deksel op de pan. Klop de eieren met de slagroom los en giet al roerend wat van de warme bouillon uit de pan bij dit mengsel. Giet dit mengsel terug in de pan bij het kookvocht, dat nu enigszins gebonden wordt. Verdeel kip en groenten over de borden en strooi er wat peterselie over. Dit gerecht wordt met mes, vork en lepel gegeten.
Voedings-
waarde
Energie2940 KiloJoules
700 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
61 gram
5 gram