culinaire zaken .nl |
Provencaalse waterzooi | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 1.50 5 4 4 2 1 1 1 1 - - |
deciliter deciliter theelepel stuks stuks stuks stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) room (slag-) kruiden (Provencaals) kippenbout tomaat (vlees-) eidooier courgette (groen) peterselie (vers) aubergine olie (olijf-) zout peper | ||
Berei- ding |
Bak de kippebouten in olijfolie aan alle kanten lichtbruin. Snijd de courgette in plakken, de aubergine in blokjes en de ontvelde tomaten in partjes. Doe de gesneden groente, de kruiden en de bouillon bij de kip. Laat alles op een niet te hoog vuur sudderen met het deksel op de pan. Klop de eieren met de slagroom los en giet al roerend wat van de warme bouillon uit de pan bij dit mengsel. Giet dit mengsel terug in de pan bij het kookvocht, dat nu enigszins gebonden wordt. Verdeel kip en groenten over de borden en strooi er wat peterselie over. Dit gerecht wordt met mes, vork en lepel gegeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2940 KiloJoules 700 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 61 gram 5 gram |