culinaire
zaken
.nl
Koffie van de markies
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
60
10
4
3
2.50
2
2
deciliter
deciliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
melk ingrediënt info
room (slag-)
chocolade (bitter)
lange vinger
suiker (bruin)
gelatine (poeder)
koffiepoeder ingrediënt info
sherry (cream)
eidooier
Berei-
ding
Schenk de melk in een pan, Bestrooi met gelatine en laat 6 minuten staan. Roer hier de melk goed door. Voeg koffiepoeder en suiker toe. Breng alles zacht aan de kook en blijf roeren. Laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen. Neem dan de pan van het vuur en laat enigszins afkoelen. Giet een beetje van de warme melk op de losgeklopte eierdooiers, klop ze goed en giet ze dan al kloppend bij de warme melk. Schenk dit in een platte, ronde cakevorm met een doorsnee van twintig centimeter. Doop de lange vingers in de sherry en druk ze spaakvormig in de bovenste laag. Laat alles afkoelen en zet de pudding nog 3 uur in de koelkast opstijven. Leg een platte schaal op de cakevorm en stort de pudding erop. Bestrijk de pudding met de stijfgeklopte slagroom en bestrooi met de geraspte chocolade. Dien de pudding koud op.
Voedings-
waarde
Energie2233 KiloJoules
532 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
10 gram
1 gram