culinaire
zaken
.nl
Krulandijviesalade met knoflook-broodkorstjes
(Salade frisee aux chapons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
3
2
2
2
1
-
-
eetlepel
teentje
theelepel
eetlepel
sneetje
krop
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
mosterd (scherp)
azijn ingrediënt info
brood (wit)
andijvie (krul-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de korst van de broterhammen.
Berei-
ding
Trek de bladeren van de krop andijvie, was ze en droog ze in een schone theedoek. Pel de teentjes knoflook en snij ze doormidden. Wrijf de slakom in met een gehalveerde teen knoflook; wrijf de korst met de rest van de teentjes knoflook in. Roer in de slakom een sausje van mosterd, azijn en olie en breng het op smaak met zout en peper. Snij de broodkorst in reepjes en leg het met de blaadjes andijvie in de slakom. Giet het sausje erover en schep de salade voorzichtig door. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie792 KiloJoules
189 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
2 gram
3 gram