culinaire zaken .nl |
Krulandijviesalade met knoflook-broodkorstjes (Salade frisee aux chapons) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 3 2 2 2 1 - - |
eetlepel teentje theelepel eetlepel sneetje krop naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) knoflook mosterd (scherp) azijn brood (wit) andijvie (krul-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snij de korst van de broterhammen. | |||
Berei- ding |
Trek de bladeren van de krop andijvie, was ze en droog ze in een schone theedoek. Pel de teentjes knoflook en snij ze doormidden. Wrijf de slakom in met een gehalveerde teen knoflook; wrijf de korst met de rest van de teentjes knoflook in. Roer in de slakom een sausje van mosterd, azijn en olie en breng het op smaak met zout en peper. Snij de broodkorst in reepjes en leg het met de blaadjes andijvie in de slakom. Giet het sausje erover en schep de salade voorzichtig door. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 792 KiloJoules 189 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 3 gram |