culinaire
zaken
.nl
Aardbeientaart met poedersuiker
(Tarte aux fraises meringuees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
250
100
5
3
1
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
aardbei ingrediënt info
suiker (poeder-)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
eiwit
eidooier
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Zeef de bloem met wat zout boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Smelt de boter en giet die met de suiker, de dooiers en 2 eetlepels water in het kuiltje. Roer vanuit het midden eerst met een houten lepel en kneed later met de hand van de ingredienten een samenhangend deeg. Vorm hiervan een bal en laat het deeg in een afgedekte kom 1.5 uur rusten. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een beboterde springvorm of andere lage, ronde bakvorm. Leg op het deeg een stuk bakpapier of aluminiumfolie en verdeel hierover de rijst of kersenpitten. Dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen. Bak de taartbodem 25 minuten in de voorverwarmde oven (220 graden Celcius, gasovenstand 5-6) tot het deeg gaar is. Controleer dit met behulp van een breinaald of houten sateprikker. Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Klop de eiwitten stijf en schep er 300 gram poedersuiker door. Neem de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Leg de aardbeien met de punten naar boven. Verdeel het stijve eiwit erover, strijk het eiwit glad en strooi er de overige poedersuiker over. Laat het schuim in 15 minuten in de hete oven (220 graden Celcius, gasovenstand 5-6) lichtbruin kleuren. Serveer de taart warm of koud.
Voedings-
waarde
Energie4073 KiloJoules
970 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
151 gram
16 gram
3 gram