culinaire zaken .nl |
Kip in roomsaus (Poulet a la creme) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 40 3.50 2 1.60 1 1 - - |
stuks gram gram centiliter stuks bekertje stuks stuks naar smaak naar smaak |
kip champignon boter (room-) wijn (Bourgogne,wit) eidooier creme fraiche ui ui (sjalot) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui en het sjalotje. Maak de champignons schoon, spoel ze af onder koud stromend water en snij grote exemplaren in vieren. Snij de kip in vier stukken. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de ui, de sjalot en de champignons toe en bak ze even mee. Strooi er dan zout en peper over en giet de wijn erbij. Leg het deksel schuin op de pan en laat de kip 25 minuten zachtjes pruttelen. Zodra het stoofvocht voor de helft is verdampt, het deksel op de pan leggen. Neem dan de stukken kip uit de pan en leg ze op een warme schaal. Klop de creme fraiche door de eieren en bind hiermee het stoofvocht. De saus niet meer laten koken. Giet de saus over de kip. Lekker met in boter gebakken wittebrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2886 KiloJoules 687 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 81 gram 2 gram |