culinaire zaken .nl |
Parijse aardappeltjes (Pommes soufflees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 - |
kilogram naar smaak |
aardappel zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappelen, was ze, snij ze in plakjes of dobbelstenen en dep ze droog. Verhit het frituurvet en leg er steeds enkele plakjes aardappel (hoe minder hoe beter) in. Haal ze er na enkele seconden weer uit, laat ze even afkoelen en leg ze weer in het vet tot ze lichtgeel zijn. Doe hetzelfde met de rest van de aardappelen. Verhit het frituurvet tot het zo heet is, dat er een blauwe damp vanaf komt. Bak de afgekoelde plakjes erin tot ze goudgeel zijn en dan opzwellen. Schep ze dan snel uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er zout op en serveer het direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 893 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 5 gram 8 gram |