culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met paprika in roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.30
1
50
2
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
room (slag-)
bouillon (kippen-)
boter (room-)
ui ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
oregano ingrediënt info
laurier (blad)
peper (wit) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit de boter in een koekepan. Bak de blokjes kipfilet (met zout en peper bestrooid) goudbruin. Haal de kip uit de pan, giet overtollig braadvet af en fruit op zacht vuur de uien tot ze glazig zijn. Voeg uitgeperste knoflook en gesneden paprika toe en fruit deze 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Als de paprika gaar is, de kipfilet toevoegen en nog een paar minuten laten doorsudderen. De room toevoegen en doorwarmen. Niet meer koken.
Voedings-
waarde
Energie1500 KiloJoules
357 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
27 gram
2 gram