culinaire zaken .nl |
Kipfilet met paprika in roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.30 1 50 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter deciliter gram stuks stuks teentje stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet room (slag-) bouillon (kippen-) boter (room-) ui paprika (geel) knoflook paprika (rood) oregano laurier (blad) peper (wit) tijm zout | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in een koekepan. Bak de blokjes kipfilet (met zout en peper bestrooid) goudbruin. Haal de kip uit de pan, giet overtollig braadvet af en fruit op zacht vuur de uien tot ze glazig zijn. Voeg uitgeperste knoflook en gesneden paprika toe en fruit deze 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Als de paprika gaar is, de kipfilet toevoegen en nog een paar minuten laten doorsudderen. De room toevoegen en doorwarmen. Niet meer koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1500 KiloJoules 357 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 27 gram 2 gram |