culinaire zaken .nl |
Franse Kroketjes met kappertjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 100 20 2 2 2 2 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) gehakt (lams-,mager) rijst boter (bak-) kappertjes ui olie (olijf-) puree (tomaten-) ei (kip) peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Kook de rijst gaar. Gebruik vlugkokende rijst. Doe het gehakt in een kom en meng er de gesnipperde uien, de even onder de kraan (in een theezeefje) afgespoelde kappertjes, het ei, de tomatenpuree, cayennepeper en een beetje zout door. Schep vervolgens de gare rijst door dit mengsel en maak er kroketten van. Verhit de olie en de boter in een koekepan en bak hierin de kroketjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar. De cayennepeper kan eventueel door harissa vervangen worden. Harissa is een Noordafrikaans kruidenmengsel dat wordt gemaakt van o.a. cayennepeper, koriander, knoflook, karwij en munt. Het is als poeder en als puree in een tube verkrijgbaar bij winkels die Noordafrikaanse produkten verkopen. In Frankrijk kun je harissa in praktisch elke supermarkt of kruidenierswinkel bij de kruidenafdeling vinden. Eet bij deze kroketjes tomatensla met uienringen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2556 KiloJoules 609 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 30 gram 2 gram |