culinaire
zaken
.nl
Franse Kroketjes met kappertjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
100
20
2
2
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
gehakt (lams-,mager)
rijst ingrediënt info
boter (bak-)
kappertjes
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de rijst gaar. Gebruik vlugkokende rijst. Doe het gehakt in een kom en meng er de gesnipperde uien, de even onder de kraan (in een theezeefje) afgespoelde kappertjes, het ei, de tomatenpuree, cayennepeper en een beetje zout door. Schep vervolgens de gare rijst door dit mengsel en maak er kroketten van. Verhit de olie en de boter in een koekepan en bak hierin de kroketjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar. De cayennepeper kan eventueel door harissa vervangen worden. Harissa is een Noordafrikaans kruidenmengsel dat wordt gemaakt van o.a. cayennepeper, koriander, knoflook, karwij en munt. Het is als poeder en als puree in een tube verkrijgbaar bij winkels die Noordafrikaanse produkten verkopen. In Frankrijk kun je harissa in praktisch elke supermarkt of kruidenierswinkel bij de kruidenafdeling vinden. Eet bij deze kroketjes tomatensla met uienringen.
Voedings-
waarde
Energie2556 KiloJoules
609 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
30 gram
2 gram