culinaire zaken .nl |
Truffade (een machtig staaltje gastronomie uit de Auvergne) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 240 5 |
gram gram eetlepel |
aardappel (schijfjes) kaas (Cantal) olie (olijf-) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan en bak daarin de aardappelschijfjes. Deze moeten in 20 minuten tot 30 minuten langzaam gaar worden, zonder bruin te worden. Prak de aardappelschijfjes daarna fijn en voeg 240 gram jonge cantalkaas toe. Meng dit 5 minuten tot 10 minuten door elkaar. Er ontstaat dan een homogene, draderige massa. Giet overtollig vet af. Laat de truffade bruin worden en dien het vervolgens op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1590 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 10 gram 4 gram |