culinaire
zaken
.nl
Truffade
(een machtig staaltje gastronomie uit de Auvergne)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
240
5
gram
gram
eetlepel
aardappel (schijfjes) ingrediënt info
kaas (Cantal)
olie (olijf-) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een koekepan en bak daarin de aardappelschijfjes. Deze moeten in 20 minuten tot 30 minuten langzaam gaar worden, zonder bruin te worden. Prak de aardappelschijfjes daarna fijn en voeg 240 gram jonge cantalkaas toe. Meng dit 5 minuten tot 10 minuten door elkaar. Er ontstaat dan een homogene, draderige massa. Giet overtollig vet af. Laat de truffade bruin worden en dien het vervolgens op.
Voedings-
waarde
Energie1590 KiloJoules
379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
10 gram
4 gram