culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met mosterd en groene peper
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
100
30
7
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
wijn (wit)
boter (room-)
mosterd (grof)
peperkorrel (groen) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de varkenshaasjes in met knoflook, mosterd, zout, peper en rozemarijn. Laat dit 15 minuten intrekken. Verhit 75 gram van de boter samen met de olijfolie in een koekepan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur. Haal de sjalotjes uit de pan en houd ze apart. Zet het vuur hoger en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin. Braad ze op matig vuur gaar. Haal de haasjes uit de pan en houd ze warm. Doe de wijn en de sjalotjes in de pan, roer de aanbaksels los en kook snel tot helft in. Klop de resterende 25 gram koude boter door het braadvocht. Voeg de peperkorrels en eventueel een beetje mosterd toe. Snij de haasjes in plakken en serveer met de saus.
Voedings-
waarde
Energie1460 KiloJoules
348 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
22 gram
1 gram