culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met mosterd en groene peper | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 100 30 7 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram stuks stuks theelepel eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
varkenshaas wijn (wit) boter (room-) mosterd (grof) peperkorrel (groen) ui (sjalot) rozemarijn olie (olijf-) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de varkenshaasjes in met knoflook, mosterd, zout, peper en rozemarijn. Laat dit 15 minuten intrekken. Verhit 75 gram van de boter samen met de olijfolie in een koekepan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur. Haal de sjalotjes uit de pan en houd ze apart. Zet het vuur hoger en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin. Braad ze op matig vuur gaar. Haal de haasjes uit de pan en houd ze warm. Doe de wijn en de sjalotjes in de pan, roer de aanbaksels los en kook snel tot helft in. Klop de resterende 25 gram koude boter door het braadvocht. Voeg de peperkorrels en eventueel een beetje mosterd toe. Snij de haasjes in plakken en serveer met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1460 KiloJoules 348 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 22 gram 1 gram |