culinaire zaken .nl |
Sauce Hollandaise | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 5 10 3 3 1 1 - |
gram deciliter centiliter stuks eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
boter (room-) water wijn (wit) peperkorrel (wit) azijn (wijn-,wit) eidooier laurier (blad) ui (sjalot) zout | ||
Berei- ding |
Breng water, azijn, witte wijn, peper, laurierblaadje en sjalotjes aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Zeef het vocht. Klop de eidooers los en roer het vocht erdoorheen. Zet de pan op een andere pan met kokend water (au bain marie) en klop het eimengsel tot het luchtig en gebonden is. Smelt de roomboter op zacht vuur en schep het witte schuim eraf. Haal het eimengsel van het vuur en klop in een dun straaltje de boter erdoorheen. Breng met zout op smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1946 KiloJoules 463 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 4 gram 0 gram |