culinaire
zaken
.nl
Sauce Hollandaise
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
5
10
3
3
1
1
-
gram
deciliter
centiliter
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
boter (room-)
water
wijn (wit)
peperkorrel (wit) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
eidooier
laurier (blad)
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Breng water, azijn, witte wijn, peper, laurierblaadje en sjalotjes aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Zeef het vocht. Klop de eidooers los en roer het vocht erdoorheen. Zet de pan op een andere pan met kokend water (au bain marie) en klop het eimengsel tot het luchtig en gebonden is. Smelt de roomboter op zacht vuur en schep het witte schuim eraf. Haal het eimengsel van het vuur en klop in een dun straaltje de boter erdoorheen. Breng met zout op smaak.
Voedings-
waarde
Energie1946 KiloJoules
463 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
4 gram
0 gram