culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde spierinkjes met citroen-remouladesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
100
12
5
2
1
0.20
-
-
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spiering
bloem ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
sap (citroen-)
augurk ingrediënt info
kappertjes
ansjovis (pasta)
zout
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe wat van de bloem met wat zout in een grote papieren zak. Doe de gewassen en schoongemaakte spierinkjes erbij en schud de zak tot de spierinkjes aan alle kanten met bloem zijn bedekt. Verwerk op deze manier ook de rest van de visjes. Bak de spierinkjes in hete frituurolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. De saus: Roer de ansjovispasta door het citroensap. Meng dit door de mayonaise. Doe de kappertjes en de augurk erbij en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de gefrituurde spiering.
Voedings-
waarde
Energie3276 KiloJoules
780 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
34 gram
0 gram