culinaire zaken .nl |
Gefrituurde spierinkjes met citroen-remouladesaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 100 12 5 2 1 0.20 - - - |
gram gram eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spiering bloem mayonaise sap (citroen-) augurk kappertjes ansjovis (pasta) zout zout peper | ||
Berei- ding |
Doe wat van de bloem met wat zout in een grote papieren zak. Doe de gewassen en schoongemaakte spierinkjes erbij en schud de zak tot de spierinkjes aan alle kanten met bloem zijn bedekt. Verwerk op deze manier ook de rest van de visjes. Bak de spierinkjes in hete frituurolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. De saus: Roer de ansjovispasta door het citroensap. Meng dit door de mayonaise. Doe de kappertjes en de augurk erbij en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de gefrituurde spiering. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3276 KiloJoules 780 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 34 gram 0 gram |