culinaire
zaken
.nl
Mousselinesaus met mosterd
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
5
5
10
5
3
3
1
1
-
gram
deciliter
centiliter
centiliter
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
boter (room-)
water
wijn (wit)
room (slag-)
peperkorrel (wit) ingrediënt info
mosterd
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
eidooier
ui (sjalot) ingrediënt info
laurier (blad)
zout
Berei-
ding
Bereid de saus zoals bij de Hollandaisesaus. Klop de slagroom luchtig, maar niet helemaal stijf. Roer de mosterd los in een kommetje, meng een lepel van de room erdoorheen en spatel dit door de rest van de room. Roer voorzichtig het mosterd-roommengsel door de saus. Serveer bij gepocheerde vis.
Voedings-
waarde
Energie2167 KiloJoules
516 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
5 gram
1 gram