culinaire zaken .nl |
Mousselinesaus met mosterd | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 5 5 10 5 3 3 1 1 - |
gram deciliter centiliter centiliter stuks theelepel eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
boter (room-) water wijn (wit) room (slag-) peperkorrel (wit) mosterd azijn (wijn-,wit) eidooier ui (sjalot) laurier (blad) zout | ||
Berei- ding |
Bereid de saus zoals bij de Hollandaisesaus. Klop de slagroom luchtig, maar niet helemaal stijf. Roer de mosterd los in een kommetje, meng een lepel van de room erdoorheen en spatel dit door de rest van de room. Roer voorzichtig het mosterd-roommengsel door de saus. Serveer bij gepocheerde vis. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2167 KiloJoules 516 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 5 gram 1 gram |