culinaire zaken .nl |
Karbonade gevuld met roquefort en vermouth | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 150 100 25 2 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (rib-) tomaat kaas (roquefort) boter (room-) Vermouth (wit) creme fraiche komkommer zout peper | ||
Berei- ding |
4/5 deel roquefort, creme fraiche, vermouth en peper mengen. Karbonades (*) op dikste gedeelte in snijden. Karbonades met mengsel vullen en met coktailprikkers vast steken. Boter verhitten. Karbonades in circa 25 minuten bruin en gaar bakken; halverwege keren. Tomaten (2 stuks) in plakjes snijden. Van komkommer 8 plakjes snijden. Karbonades over borden verdelen en graneren met tomaat en komkommer. Rest van roquefort erover verkruimelen. Lekker met gebakken champignons en tagliatelle. (*) Neem 4 dikke karbonades, omdat deze beter te vullen zijn. Vraag eventueel of uw slager ze voor u insnijdt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1900 KiloJoules 452 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 37 gram 1 gram |