culinaire zaken .nl |
Caramel-creme | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:09 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 7 3 0.50 0.50 - |
deciliter eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak |
room (slag-) suiker eidooier vanille (stokje) sap (citroen-) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Klop een 1/6 van de slagroom stijf voor het garneren. Splijt het vanillestokje in de lengte open. Doe het met de kaneel en de rest van de slagroom in een schaal en verwarm dit 3.5 minuut op 600 Watt. Klop 4/6 van de eetlepels suiker met de eierdooiers tot een dikke schuimige massa. Klop de eiercreme door de hete slagroom en verwarm dit 2.5 minuut op 500 Watt. Onderbreek het kookproces daarbij twee keer en klop de creme met een garde goed door. Neem de schaal uit de magnetron zodra de creme gebonden is. Doe de rest van de suiker in een bruineringsschaal met een eetlepel water en het citroensap. Verwarm dit ongeveer 2.5 minuut op 600 Watt tot de suiker lichtbruin wordt. Blijf erbij staan want de suiker kan opeens te donker worden. Neem de schaal uit de magnetron zodra de suiker is gekarameliseerd. Schenk de nog warme creme erbij en los de caramel al kloppend daarin op. Laat de creme afkoelen, roer af en toe. Verwijder het vanillestokje. Doe de creme in glazen en garneer ze met de stijfgeklopte slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1837 KiloJoules 437 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 6 gram 0 gram |