culinaire
zaken
.nl
Soufflee a l'amande
(Soufflee met amandelen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.50
2
75
25
4
3
1
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
gram
pak
water
melk ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
kaas
puree (aardappel-,instant
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Souffleeschaal invetten. Splits 3 eieren. Met aardappelpureepoeder, melk en water aardappelpuree maken. Erdoor roeren: 1/4 van de eieren, dooiers van de overige eieren, boter en gemalen amandelen, 1/3 van de kaas. Klop de eiwitten heel stijf en spatel het luchtig door de puree. Schep het geheel in een souffleeschaal. Strooi de rest van de kaas erover. De souffle in midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Tijdens het bakken de oven niet openen. Leg een doek over de souffle en dien deze direct op.
Voedings-
waarde
Energie1097 KiloJoules
261 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
13 gram
1 gram