culinaire zaken .nl |
Soufflee a l'amande (Soufflee met amandelen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.50 2 75 25 4 3 1 |
deciliter deciliter gram gram stuks gram pak |
water melk amandel (schaafsel) boter (room-) ei (kip) kaas puree (aardappel-,instant | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Souffleeschaal invetten. Splits 3 eieren. Met aardappelpureepoeder, melk en water aardappelpuree maken. Erdoor roeren: 1/4 van de eieren, dooiers van de overige eieren, boter en gemalen amandelen, 1/3 van de kaas. Klop de eiwitten heel stijf en spatel het luchtig door de puree. Schep het geheel in een souffleeschaal. Strooi de rest van de kaas erover. De souffle in midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Tijdens het bakken de oven niet openen. Leg een doek over de souffle en dien deze direct op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1097 KiloJoules 261 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 13 gram 1 gram |