culinaire zaken .nl |
Kip op parijse manier | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 5 150 50 6 3 2 1 1 - - - |
kilogram deciliter deciliter gram gram gram teentje eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kippenpoulet bouillon wijn (rood) spek (mager) boter (room-) bloem knoflook peterselie ui laurier (blad) tijm zout peper | ||
Berei- ding |
Het fijngesneden spek in de boter uitbakken. De kippenpoulet, zonder lever, toevoegen en bakken; de ui toevoegen, met bloem bestrooien, doorroeren en bouillon, wijn, zout, peper, het fijngesneden teentje knoflook en de kruiden toevoegen. Kort voor het gaar worden de lever toevoegen en meestoven. Op het laatst het vlees eruit nemen. De saus zeven en over het vlees schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |