culinaire zaken .nl |
Haricots verts a la lyonnaise | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:22 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 25 2 1 - - |
gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
haricot verts boter (room-) ui azijn (wijn-,wit) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verwijder de uiteinden. Stoom de boontjes beetgaar, of kook ze kort (4 minuten) in gezouten water. Fruit de uien in de boter tot ze glazig en gaar zijn. Doe de boontjes erbij, breng op smaak met zout, peper en azijn. Laat ze nog even doorwarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 349 KiloJoules 83 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 4 gram |