culinaire zaken .nl |
Noedels | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:52 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 3 - |
gram centiliter stuks naar smaak |
bloem melk (halfvol) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Breek de eieren in een kom en doe de bloem en het zout erbij. Voeg tijdens het roeren zoveel melk toe, dat zich een elastisch deeg vormt. Kneed dit goed. Laat het deeg 20 minuten in een vochtige doek rusten. Verwerk het deeg met een pastamachine en maak er linten van circa 5 centimeter van. Kook de noedels in ruim water met wat zout gaar (circa 5 minuten). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1265 KiloJoules 301 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 63 gram 13 gram 0 gram |