culinaire zaken .nl |
Basisrecept - Bechamelsaus (uit de magnetron) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:03 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron Goedkoop | Vegetarisch Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 25 25 10 2 1 - - |
deciliter deciliter gram gram gram theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
water melk (halfvol) bloem boter (room-) kaas sap (citroen-) bouillon (poeder) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter in een maatbeker. Magnetronstand 600 - 1 minuut. Voeg melk, water, bloem en eventueel wat bouillonpoeder al roerende toe. Plaats de maatbeker in de magnetron en maak de saus gaar in 3 a 4 minuten op vol vermogen. Roer de saus iedere 20 a 30 seconden. door. Smelt de kaas er op het laatste moment door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 753 KiloJoules 179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 0 gram |