culinaire zaken .nl |
Ratatouille Franse stijl | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 01:07 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 4 2 1 1 1 1 1 1 0.20 - - - |
gram eetlepel teentje stuks stuks stuks stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat olie (olijf-) knoflook paprika (rood) aubergine ui paprika (groen) courgette (groen) laurier (blad) majoraan (gedroogd) tijm peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Verhit 3 eetlepels olijfolie doe de ui en paprika erin. Voeg al omscheppend de courgette, de knoflook en de aubergine toe. Doe de tomaten en de kruiden erbij en laat 30 minuten op zacht vuur koken, tot de groenten gaar zijn, maar nog wel een beet hebben. Sprenkel de resterende eetlepel olijfolie eroverheen en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 825 KiloJoules 196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 5 gram 8 gram |