culinaire zaken .nl |
Flensje gevuld met ratatouille (Carciofi ripieni) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 20 15 15 1 - |
gram deciliter gram gram gram stuks naar smaak |
ratatouille (blik) melk bloem kaas (oud) boter (room-) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de ratatouille op matig vuur, roer af en toe. Klop het ei los, roer de bloem en zout erdoor. Voeg al roerende de melk toe. Smelt de helft van de boter in een kleine koekepan, schenk de helft van het beslag erin en bak het flensje aan beide kanten bruin en gaar. Bak op dezelfde manier het tweede flensje. Verdeel de groente over de flensjes, klap ze dicht en strooi de kaas erover. Gratineer de flensjes eventueel onder een hete grill tot de kaas gesmolten is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1501 KiloJoules 357 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 16 gram 0 gram |