culinaire
zaken
.nl
Aardappelsouffle met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
50
5
30
4
1
0.25
-
-
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kaas (gruyere)
melk ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook de aardappelen gaar. Stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper. Verwarm de melk tot het kookpunt. Klop de hete melk erdoorheen, en voeg een voor een de eidooiers toe. Verhit de boter en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Meng de ui door de aardappelpuree samen met de kaas, zout, zwarte peper en peterselie. Sla de eiwitten stijf. Spatel de helft van de eiwitten door de aardappelpuree, en meng dit vervolgens door de rest van de eiwitten. Verdeel dit over 4 beboterde soufflepotjes en bak 30 tot 40 minuten op 200 graden Celsius.
Voedings-
waarde
Energie1080 KiloJoules
257 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
13 gram
3 gram