culinaire zaken .nl |
Aardappelsouffle met kaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 01:32 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 5 30 4 1 0.25 - - |
gram gram centiliter gram stuks stuks bosje naar smaak naar smaak |
aardappel kaas (gruyere) melk boter (room-) ei (kip) ui peterselie (bosje) zout peper (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook de aardappelen gaar. Stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper. Verwarm de melk tot het kookpunt. Klop de hete melk erdoorheen, en voeg een voor een de eidooiers toe. Verhit de boter en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Meng de ui door de aardappelpuree samen met de kaas, zout, zwarte peper en peterselie. Sla de eiwitten stijf. Spatel de helft van de eiwitten door de aardappelpuree, en meng dit vervolgens door de rest van de eiwitten. Verdeel dit over 4 beboterde soufflepotjes en bak 30 tot 40 minuten op 200 graden Celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1080 KiloJoules 257 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 13 gram 3 gram |