culinaire
zaken
.nl
Morieljes in roomsaus
(Morilles a la creme)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
40
4
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
morieljes ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
pasteibakje (groot)
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de paddestoelen enkele malen. Haal het zand goed weg. Week gedroogde morieljes 5.5 uur in water of melk. Laat de paddestoelen goed uitlekken. Verhit de boter en bak daarin de paddestoelen kort aan alle kanten. Voeg de wijn toe en laat het geheel enkele minuten inkoken. Neem de pan van het vuur, roer de creme fraiche door de saus en breng alles op smaak met zout en peper. Schep de saus in de even opgewarmde pasteibakje en serveer ze direct.
Voedings-
waarde
Energie604 KiloJoules
144 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
1 gram