culinaire zaken .nl |
Morieljes in roomsaus (Morilles a la creme) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 40 4 1 - - |
gram deciliter gram stuks bekertje naar smaak naar smaak |
morieljes wijn (wit) boter (room-) pasteibakje (groot) creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Was de paddestoelen enkele malen. Haal het zand goed weg. Week gedroogde morieljes 5.5 uur in water of melk. Laat de paddestoelen goed uitlekken. Verhit de boter en bak daarin de paddestoelen kort aan alle kanten. Voeg de wijn toe en laat het geheel enkele minuten inkoken. Neem de pan van het vuur, roer de creme fraiche door de saus en breng alles op smaak met zout en peper. Schep de saus in de even opgewarmde pasteibakje en serveer ze direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 604 KiloJoules 144 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 1 gram |