culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met asperges en Boursin | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Makkelijk | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 150 150 1.25 100 100 10 1 |
gram gram gram gram deciliter gram gram gram eetlepel |
pasta (tagliatelle) asperge (wit) kaas (Boursin,tuinkruid) kaas melk (halfvol) amandel (schaafsel) bacon boter (room-) olie (olijf-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Rooster de amandelsnippers in een koekepan op een laag vuur. Schil de asperges, snij ze in 3 stukken en breng ze aan de kook in een bodempje water. Kook ze gaar in 10 minuten en giet ze af. Snij de bacon in reepjes en bak ze bruin en kanpperig. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie in 8 minuten gaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water. Verdeel de Boursin in stukjes. Verwarm de melk in de pan en los de stukjes Boursin hierin op. Voeg de uitgebakken bacon en de geraspte kaas toe (en bind de saus eventueel met wat Allesbinder). Voeg de uitgelekte pasta toe en verwarm het geheel goed op. Voeg tot slot de asperges erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4312 KiloJoules 1027 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 40 gram 7 gram |