culinaire zaken .nl |
Boeuf bourguignon (maak en eet deze boeuf met een bourgondisch wijntje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 1.50 150 5 12 4 2 1 1 1 1 |
kilogram deciliter deciliter gram centiliter stuks eetlepel stuks stuks teentje stuks eetlepel |
rundvlees wijn (rood) bouillon bacon cognac ui (sjalot) bloem ui bouquet garni knoflook ui (sjalot) boter (room-) | ||
Berei- ding |
Snij het rundvlees in blokjes en wentel deze door de bloem. Snij de bacon in dunne reepjes en bak deze in een stoofpan of in een zware steelpan. Voeg de vleesblokjes, het fijngehakte sjalotje en de 2 gesnipperde uien toe. Laat dit even sudderen. Schenk er een glas cognac bij en flambeer dit. Voeg er dan de wijn en bouillon aan toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg het bouquet garni en de knoflook toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 2 uur zachtjes sudderen. De laatste 20 minuten kunnen de sjalotjes er aan worden toegevoegd. Bind de saus vlak voor het opdienen met de boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4259 KiloJoules 1014 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 57 gram 1 gram |