culinaire
zaken
.nl
Boeuf bourguignon
(maak en eet deze boeuf met een bourgondisch wijntje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
1.50
150
5
12
4
2
1
1
1
1
kilogram
deciliter
deciliter
gram
centiliter
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
eetlepel
rundvlees
wijn (rood)
bouillon
bacon
cognac
ui (sjalot) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouquet garni ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (room-)
Berei-
ding
Snij het rundvlees in blokjes en wentel deze door de bloem. Snij de bacon in dunne reepjes en bak deze in een stoofpan of in een zware steelpan. Voeg de vleesblokjes, het fijngehakte sjalotje en de 2 gesnipperde uien toe. Laat dit even sudderen. Schenk er een glas cognac bij en flambeer dit. Voeg er dan de wijn en bouillon aan toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg het bouquet garni en de knoflook toe. Doe de deksel op de pan en laat alles 2 uur zachtjes sudderen. De laatste 20 minuten kunnen de sjalotjes er aan worden toegevoegd. Bind de saus vlak voor het opdienen met de boter.
Voedings-
waarde
Energie4259 KiloJoules
1014 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
57 gram
1 gram