culinaire zaken .nl |
Makreel in folie | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:52 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 40 20 2 0.50 - - |
stuks gram theelepel theelepel bosje naar smaak naar smaak |
makreel (vers) boter (room-) sap (citroen-) mosterd peterselie (bosje) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de vis overdwars in twee. Leg elk stuk op een beboterd stuk aluminiumfolie. Meng citroensap, mosterd, peterselie, zout en peper en smeer dit over de vis. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de makreel en vouw de pakketjes dicht. Laat ze 15 minuten intrekken. Bak ze in de oven op 200 graden Celsius in 30 tot 35 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1211 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 45 gram 0 gram |