culinaire zaken .nl |
Salade van peultjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:22 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 3 1 1 0.50 - - |
gram theelepel eetlepel eetlepel theelepel teentje naar smaak naar smaak |
peultjes sap (citroen-) olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) mosterd knoflook zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Stoom de peultjes 5 minuten of kook ze in een bodempje water beetgaar. Spoel ze koud. Meng voor de dressing citroensap, witte wijnazijn, geperste knoflook, mosterd, zout en peper. Klop de olijfolie er beetje voor beetje doorheen. Meng de peultjes daar weer doorheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 473 KiloJoules 113 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 2 gram |