culinaire
zaken
.nl
Tournedos met port
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
40
3
2
2
2
1
-
-
gram
centiliter
eetlepel
stuks
sneetje
stuks
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
port (rood)
room (koffie-)
tournedos
brood (wit)
truffel ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak 25 gram boter heet in een koekepan en bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin ( de croutons kunnen vierkant of rond gesneden worden, iets groter dan de biefstukken) en hou ze warm. Snij de truffel in dunne reepjes en hou ze apart voor in de saus. Doe de rest van de boter in dezelfde koekepan en bak de tournedos, zout en peper ze en verwijder touwtjes en spek. Leg de tournedos op de broodcroutons en hou ze warm. Roer de port met een houten lepel door de bakboter en voeg de truffelstokjes toe met de room. Proef en kruid zo nodig bij. Zodra de saus begint te koken schept u ze over de tournedos. Serveer er aardappelpuree bij.
Voedings-
waarde
Energie1698 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
14 gram
0 gram