culinaire zaken .nl |
Tournedos met port | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 3 2 2 2 1 - - |
gram centiliter eetlepel stuks sneetje stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) port (rood) room (koffie-) tournedos brood (wit) truffel peper zout | ||
Berei- ding |
Maak 25 gram boter heet in een koekepan en bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin ( de croutons kunnen vierkant of rond gesneden worden, iets groter dan de biefstukken) en hou ze warm. Snij de truffel in dunne reepjes en hou ze apart voor in de saus. Doe de rest van de boter in dezelfde koekepan en bak de tournedos, zout en peper ze en verwijder touwtjes en spek. Leg de tournedos op de broodcroutons en hou ze warm. Roer de port met een houten lepel door de bakboter en voeg de truffelstokjes toe met de room. Proef en kruid zo nodig bij. Zodra de saus begint te koken schept u ze over de tournedos. Serveer er aardappelpuree bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1698 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 14 gram 0 gram |