culinaire zaken .nl |
Maispannekoekjes met schenkstroop (Pannequets de mais aux sirop) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 120 80 25 2 |
deciliter gram gram gram gram stuks |
melk mais (blik) bloem boter (room-) stroop (schenk-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
De aangegeven hoeveelheid is voor circa 14 stuks met een diameter van 15 centimeter. Sla in een ruime holronde kom de eieren glad. Voeg de melk en gesmolten boter (20 gram) toe en sla ook de bloem erdoorheen. Spatel nu de uitgelekte maiskorrels ("sweetcorn" uit blik) erdoorheen. BAKKEN: Neem een portie beslag (telkens dooreengeroerd om gezakte mais erbij te houden) en strijk deze uit op bodem van licht beboterde zeer hete koekepan. Bak licht bruin, keer, en kleur ook de andere zijde. Houd de stapel pannekoekjes warm (tussen twee diepe borden) boven een stoombad. Serveer met (flesje) schenkstroop apart. Of neem andere siroop, confituur of honing zoveel als de eter wenst. N.B. Helemaal interessant: In Canada geeft men er de nationale "Ahorn-sirop" bij, nu allerwege ook hier te verkrijgen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 794 KiloJoules 189 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 5 gram 1 gram |