culinaire
zaken
.nl
Champignoncremesoep
(Creme aux champignons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
1
liter
gram
eetlepel
soep (basiscreme-)
champignon ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Neem 1 liter basiscremesoep (zie hoofdstuk aldaar). Breng aan de kook; controleer op zout en peper. Voeg toe dunne schijfjes van zorgvuldig schoongewassen verse champignons en kook deze enige minuten er in gaar. Desgewenst nog enige druppels worcestershire saus. Roert u vlak voor het ter tafel gaan, er een eierdooier bij, losgeslagen in evenveel room (buiten het vuur en niet meer koken!) dan heeft u een Champignonveloute. (versieren met wat verse gehakte peterselie ?).
Voedings-
waarde
Energie504 KiloJoules
120 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
6 gram
2 gram