culinaire zaken .nl |
Champignoncremesoep (Creme aux champignons) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 1 |
liter gram eetlepel |
soep (basiscreme-) champignon peterselie (vers) | ||
Berei- ding |
Neem 1 liter basiscremesoep (zie hoofdstuk aldaar). Breng aan de kook; controleer op zout en peper. Voeg toe dunne schijfjes van zorgvuldig schoongewassen verse champignons en kook deze enige minuten er in gaar. Desgewenst nog enige druppels worcestershire saus. Roert u vlak voor het ter tafel gaan, er een eierdooier bij, losgeslagen in evenveel room (buiten het vuur en niet meer koken!) dan heeft u een Champignonveloute. (versieren met wat verse gehakte peterselie ?). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 504 KiloJoules 120 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 6 gram 2 gram |