culinaire
zaken
.nl
Olijvenpasta met kappertjes
(Tapenade)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
14
8
8
2
2
1
-
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
blik
naar smaak
olijf (zwart)
olie (olijf-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
kappertjes
mosterd (scherp)
cognac
tonijn
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ontpit de olijven, laat de ansjovis en de tonijn uitlekken. Pureer de olijven en de vis. Roer de mosterd erdoor. Laat de kappertjes uitlekken, hak deze heel fijn en roer ze door de puree. Klop er met een garde langzaam de olijfolie door en breng het geheel op smaak met peper. Gebruik geen zout; de ansjovis is al erg zout. Roer er eventueel nog een beetje cognac door. Schep de pasta in een potje, sluit het af met het deksel en zet de pasta tot gebruik in de koelkast. Serveer de pasta op geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram