culinaire zaken .nl |
Olijvenpasta met kappertjes (Tapenade) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Feestelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 14 8 8 2 2 1 - |
gram eetlepel stuks eetlepel theelepel eetlepel blik naar smaak |
olijf (zwart) olie (olijf-) ansjovis (filet) kappertjes mosterd (scherp) cognac tonijn peper | ||
Berei- ding |
Ontpit de olijven, laat de ansjovis en de tonijn uitlekken. Pureer de olijven en de vis. Roer de mosterd erdoor. Laat de kappertjes uitlekken, hak deze heel fijn en roer ze door de puree. Klop er met een garde langzaam de olijfolie door en breng het geheel op smaak met peper. Gebruik geen zout; de ansjovis is al erg zout. Roer er eventueel nog een beetje cognac door. Schep de pasta in een potje, sluit het af met het deksel en zet de pasta tot gebruik in de koelkast. Serveer de pasta op geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |