culinaire zaken .nl |
Pilafrijst (Riz pilaff (pilau)) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 400 5 2 1 - |
deciliter gram gram stuks theelepel naar smaak |
bouillon rijst (langkorrelig) gember (wortel,vers) ui kerrie (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Het gehakte sjalotje in de olie aanzetten. De rijst toevoegen en als deze glazig is de gevogeltebouillon erbij doen. Dit even doorkoken en vervolgens bedekken met vetvrij papier waar een opening is vrijgelaten om de damp te laten ontsnappen. Doe het deksel op de pan en zet het 18 minuten in de oven van 180 graden celsius. Uit de oven halen en de roomboterklontjes er met een vork doorheen roeren. Op smaak brengen met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1656 KiloJoules 394 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 1 gram 2 gram |