culinaire
zaken
.nl
Pilafrijst
(Riz pilaff (pilau))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
400
5
2
1
-
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
naar smaak
bouillon
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kerrie (poeder)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het gehakte sjalotje in de olie aanzetten. De rijst toevoegen en als deze glazig is de gevogeltebouillon erbij doen. Dit even doorkoken en vervolgens bedekken met vetvrij papier waar een opening is vrijgelaten om de damp te laten ontsnappen. Doe het deksel op de pan en zet het 18 minuten in de oven van 180 graden celsius. Uit de oven halen en de roomboterklontjes er met een vork doorheen roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1656 KiloJoules
394 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
1 gram
2 gram