culinaire zaken .nl |
Profiteroles met stracciatella ijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 06:00 Bereiding : 01:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 1 50 5 50 3.50 3 1 1 |
gram gram deciliter gram centiliter gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
ijs (room-) chocolade (puur) water boter (room-) melk bloem room (koffie-) ei (kip) suiker rum | ||
Berei- ding |
Breng voor het soezenbeslag het water met de suiker en de boter aan de kook. Voeg in een keer de bloem toe en roer met een houten lepel, op zacht vuur, tot het deeg van de bodem van de pan loslaat en een bal vormt. Haal van het vuur. Roer een voor een de eieren door het deeg. Spuit de soezen (20) met een spuitzak op een ingevette en bebloemde bakplaat. Bak de soezen op 225 graden Celsius in 25 minuten lichtbruin. Laat het ijs in de koelkast in ongeveer 30 minuten wat zachter worden. Roer er 50 gram geraspte chocolade doorheen. Laat het ijs niet smelten en plaats terug in de vriezer. Snij met een kartelmes een kapje van elk soesje, haal het kruim eruit. Vul de soesjes met het ijs en druk de kapjes er weer op. Smelt de resterende 150 gram chocolade au bain marie met de melk, de room en de rum. Giet dit over de profiteroles. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3751 KiloJoules 893 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 96 gram 16 gram 4 gram |