culinaire
zaken
.nl
Uiensaus
(Sauce Soubise)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
30
15
1.50
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Warm de melk op. Verhit 2 eetlepels boter in een steelpannetje, roer de bloem erdoor en klop het mengsel tot een gladde roux. Klop beetje bij beetje de melk door het mengsel tot een gladde saus ontstaat. Laat deze bechamelsaus 12 minuten zachtjes koken. Pel intussen de ui en snij hem in dunne ringen. Blancheer de uiringen enkele minuten in kokend water, fruit ze dan in de rest van de boter glazig, maar niet bruin en roer ze door de bechamelsaus. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel een beetje suiker en laat hem nog een paar minuten pruttelen. Geef deze saus bij hardgekookte eieren. Lekker met lams- of schape- en kalfsvlees.
Voedings-
waarde
Energie485 KiloJoules
115 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
3 gram
1 gram