culinaire zaken .nl |
Uiensaus (Sauce Soubise) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 30 15 1.50 - - |
deciliter gram gram stuks naar smaak naar smaak |
melk boter (room-) bloem ui zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Warm de melk op. Verhit 2 eetlepels boter in een steelpannetje, roer de bloem erdoor en klop het mengsel tot een gladde roux. Klop beetje bij beetje de melk door het mengsel tot een gladde saus ontstaat. Laat deze bechamelsaus 12 minuten zachtjes koken. Pel intussen de ui en snij hem in dunne ringen. Blancheer de uiringen enkele minuten in kokend water, fruit ze dan in de rest van de boter glazig, maar niet bruin en roer ze door de bechamelsaus. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel een beetje suiker en laat hem nog een paar minuten pruttelen. Geef deze saus bij hardgekookte eieren. Lekker met lams- of schape- en kalfsvlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 485 KiloJoules 115 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 1 gram |