culinaire zaken .nl |
Kip met citroen (Provencaalse kip - makkelijk voor te bereiden) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 2 3 2 2 2 1 1 1 |
kilogram deciliter eetlepel theelepel eetlepel stuks theelepel stuks bekertje |
kip wijn (wit,droog) peterselie rozemarijn olie (olijf-) citroen tijm bouillon (kippen-,tablet) creme fraiche | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit. Roer in een kommetje het citroenrasp met de peterselie, de rozemarijn, tijm en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Vul de kip met het kruidenmengsel en leg hem in een ovenschotel met een inhoud van 2 liter. Schenk hierover de wijn, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap. Verkruimel in de schotel het bouillontablet boven het vocht. Dek de schotel af met aluminiumfolie. Tot zover valt de kip voor te bereiden. Zet de kip tot het gebruik in de koelkast. Laat de kip in het midden van de oven in 1 uur gaar worden. Haal de kip uit de schotel en giet het vocht in een steelpan. Roer door het vocht snel de creme fraiche. Serveer de saus bij de kip. Garneer de kip eventueel met partjes citroen en verse takjes rozemarijn en tijm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2890 KiloJoules 688 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 59 gram 0 gram |