culinaire zaken .nl |
Puree van aardappelen en knolselderie | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 1 1 - - - |
gram gram bekertje knol naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel boter (room-) creme fraiche selderij (knol-) nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
Schil en snij de aardappelen en knolselderie in stukken. Kook deze gaar. Giet dit af en laat dit uitdampen. Maak er vervolgens een puree van en voeg de creme fraiche, peper, zout, nootmuskaat en wat roomboter toe. Luchtig kloppen met de mixer of de garde. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 659 KiloJoules 157 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |