culinaire zaken .nl |
Flensjes met appel | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 00:52 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 100 60 50 6 5 4 1 - |
deciliter gram gram gram theelepel theelepel stuks stuks naar smaak |
melk (halfvol) suiker bloem boter (room-) calvados sap (citroen-) appel (goudrenet) ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Maak van bloem, ei, melk en zout een beslag. Smelt hier 20 gram boter doorheen. Bak van dit beslag 12 flensjes. Schil de appelen, snij ze in partjes en besprenkel ze met citroensap. Verhit de rest van de boter en bak de appel 3 minuten. Strooi 50 gram suiker over de appel. Vet een ovenschaal in en doe de flensjes hierin, dubbelgeklapt met een eetlepel vulling ertussen. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak op 200 graden Celsius 20 minuten. Flambeer eventueel met de calvados. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1698 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 5 gram 5 gram |