culinaire
zaken
.nl
Flensjes met appel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
100
60
50
6
5
4
1
-
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
melk (halfvol) ingrediënt info
suiker
bloem ingrediënt info
boter (room-)
calvados
sap (citroen-)
appel (goudrenet)
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak van bloem, ei, melk en zout een beslag. Smelt hier 20 gram boter doorheen. Bak van dit beslag 12 flensjes. Schil de appelen, snij ze in partjes en besprenkel ze met citroensap. Verhit de rest van de boter en bak de appel 3 minuten. Strooi 50 gram suiker over de appel. Vet een ovenschaal in en doe de flensjes hierin, dubbelgeklapt met een eetlepel vulling ertussen. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak op 200 graden Celsius 20 minuten. Flambeer eventueel met de calvados.
Voedings-
waarde
Energie1698 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
5 gram
5 gram