culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade met ansjovis en tonijn | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:52 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 180 4 4 2 2 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
aardappel (nieuw) tonijn (olie,blik) ansjovis (filet) olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) ei (kip) dille (vers) ui zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen. Snij ze in blokjes. Fruit het gesnipperde uitje tot het glazig is. Spoel de ansjovis af en snij ze in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng voor de dressing azijn, zout, peper en dille door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Meng tonijn en ansjovis door de dressing en schep de blokjes aardappel er voorzichtig doorheen. Garneer met plakjes ei en plukjes dille. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1595 KiloJoules 380 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 23 gram 4 gram |