culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade met ansjovis en tonijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
180
4
4
2
2
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel (nieuw) ingrediënt info
tonijn (olie,blik)
ansjovis (filet)
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
dille (vers)
ui ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen. Snij ze in blokjes. Fruit het gesnipperde uitje tot het glazig is. Spoel de ansjovis af en snij ze in stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng voor de dressing azijn, zout, peper en dille door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Meng tonijn en ansjovis door de dressing en schep de blokjes aardappel er voorzichtig doorheen. Garneer met plakjes ei en plukjes dille.
Voedings-
waarde
Energie1595 KiloJoules
380 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
23 gram
4 gram