culinaire
zaken
.nl
Gemarineerde makreel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
2.50
1.50
10
2
2
2
2
-
-
stuks
deciliter
deciliter
centiliter
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
makreel (vers)
azijn (cider-) ingrediënt info
water
sap (citroen-)
peperkorrel ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de schoongemaakte makrelen en dep ze droog met keukenpapier. Snij de gepelde uien in ringen en leg ze in een vuurvaste schaal. Leg hier de makrelen bovenop en bestrooi ze met de kruiden en de peperkorrels. Roer de azijn, het citroensap en water door elkaar en giet dit mengsel over de vis. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van circa 190 graden en laat de vis in een minuut of twintig gaar worden. Bedruip de vissen af en toe met het vocht in de schaal. Haal de schaal uit de oven en laat de makrelen, afgedekt met folie, een nacht in deze marinade staan. De makrelen worden koud gegeten. Geef er een eenvoudige tomatensla bij, gemaakt van plakken vleestomaat, die zijn bestrooid met zout en begoten met olijfolie.
Voedings-
waarde
Energie1912 KiloJoules
455 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
91 gram
1 gram