culinaire zaken .nl |
Gemarineerde makreel | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 3 2.50 1.50 10 2 2 2 2 - - |
stuks deciliter deciliter centiliter stuks theelepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
makreel (vers) azijn (cider-) water sap (citroen-) peperkorrel rozemarijn ui tijm peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de schoongemaakte makrelen en dep ze droog met keukenpapier. Snij de gepelde uien in ringen en leg ze in een vuurvaste schaal. Leg hier de makrelen bovenop en bestrooi ze met de kruiden en de peperkorrels. Roer de azijn, het citroensap en water door elkaar en giet dit mengsel over de vis. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van circa 190 graden en laat de vis in een minuut of twintig gaar worden. Bedruip de vissen af en toe met het vocht in de schaal. Haal de schaal uit de oven en laat de makrelen, afgedekt met folie, een nacht in deze marinade staan. De makrelen worden koud gegeten. Geef er een eenvoudige tomatensla bij, gemaakt van plakken vleestomaat, die zijn bestrooid met zout en begoten met olijfolie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1912 KiloJoules 455 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 91 gram 1 gram |