culinaire
zaken
.nl
Peren van mooie Heleen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
125
3
3
11
8
4
1
0.50
deciliter
gram
centiliter
centiliter
theelepel
eetlepel
stuks
zakje
stuks
ijs (vanille-)
chocolade (bitter)
water
wijn (wit)
sap (citroen-)
room
peer ingrediënt info
suiker (vanille-)
kaneel (stokje)
Berei-
ding
Schil de peren, halveer en ontpit ze. Leg ze met de snijkanten naar beneden in een glazen schaal. Voeg het citroensap, wijn, kaneel en suiker toe en gaar dit in 8 minuten in een gesloten schaal op 850 Watt. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt met het water in een kleine schaal in 3.5 minuut op 440 Watt. Vervolgens goed roeren en de room toevoegen. De halve peren met het ijs in een glazen schaal opdienen, overgoten met chocoladesaus.
Voedings-
waarde
Energie2534 KiloJoules
603 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
8 gram
5 gram