culinaire zaken .nl |
Knoflooksaus uit Zuid-Frankrijk (Aioli) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 35 6 2 1 1 - - |
deciliter eetlepel teentje theelepel sneetje stuks naar smaak naar smaak |
melk olie (olijf-) knoflook sap (citroen-) brood (wit) eidooier zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de korst van het stokbrood en week het brood in de melk, knijp het uit en leg het in een kom. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven het brood. Roer de eierdooier door het broodmengsel en klop er met de garde druppelsgewijs en later in een dunne straal zoveel olie door dat er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en citroensap. Lekker bij in de schil gekookte aardappelen, gestoofde worteltjes en koolrabi en kabeljauwfilet. Ook lekker als voorgerecht bij artisjokken, hardgekookte eieren en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4223 KiloJoules 1005 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 0 gram |