culinaire zaken .nl |
Rabarbertaart | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 01:07 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 250 125 125 2 - |
gram gram gram gram stuks naar smaak |
rabarber bloem boter (room-) suiker ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Doe bloem, 100 gram suiker en zout in een kom. Snij met 2 messen de boter door de bloem, of gebruik hiervoor een keukenmachine. Voeg het ei toe, en later 2 eetlepels koud water. Kneed het deeg snel door tot het een bal vormt. Laat het deeg een uur koelen, in folie verpakt. Snij de rabarber in stukjes, en stoof ze 5 minuten in een bodempje water. Giet ze af. Rol het deeg uit tot 3 mm. dikte. Snij een grote en een kleine cirkel uit het deeg. Bekleed een beboterde springvorm (diameter 22 centimeter) met de grote cirkel en druk dit tegen de wanden van de vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi hier een laagje suiker (25 gram) overheen, en bedek met de rabarber. Bestrooi met de rest van de suiker, Leg de kleinere cirkel erbovenop, bevochtig de rand met losgeklopt ei en druk dit vast. Maak een gaatje in het midden van het deksel. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart 40 tot 45 minuten op 200 graden Celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2631 KiloJoules 626 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 94 gram 12 gram 3 gram |