culinaire zaken .nl |
Sabayon van warme perziken en sauterneswijn | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 300 6 4 2 1 |
deciliter gram stuks stuks eetlepel stuks |
water suiker perzik eidooier wijn (Sauternes) vanille (stokje) | ||
Berei- ding |
Maak van 2/3 deel van de suiker, het water en een vanillestokje suikerstroop. Pocheer de verse perziken in de suikerstroop in 10 minuten gaar. Verwijder het vel en de pit. Hierna kunnen de perziken in het vocht warmgehouden worden. Maak de sabayon door vier eierdooiers au bain marie (80 graden celsius) schuimig en stevig te kloppen met het restant van de suiker. Voeg om de smaak te verrijken sauterneswijn toe. Serveer dit over de warme perziken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1973 KiloJoules 470 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 99 gram 7 gram 5 gram |