culinaire
zaken
.nl
Franse salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
200
200
100
25
8
6
2
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
krop
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
tonijn (blik)
boon (sperzie-,vers)
olijf (zwart)
olie (olijf-) ingrediënt info
ansjovis (filet)
azijn ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika ingrediënt info
sla ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de aardappelen en sperziebonen net gaar. Kook de eieren in 11 minuten hard en laat alles afkoelen. Maak de sla schoon en bekleed een, liefst grote glazen, schaal met de blaadjes sla. Leg laag om laag de plakjes aardappel, de plakjes tomaat, de ringen ui, de ringen paprika, de sperzieboontjes en de partjes ei in de schaal. Laat de tonijn uitlekken, verdeel de vis in stukjes en leg deze samen met de ansjovisfilets bovenop de salade. Roer van de olie met de azijn, de knoflook, de peterselie en wat zout en peper een saus. Schenk de saus over de salade en garneer het geheel met wat zwarte olijven.
Voedings-
waarde
Energie2661 KiloJoules
634 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
34 gram
16 gram