culinaire zaken .nl |
Franse salade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 200 200 100 25 8 6 2 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks krop stuks naar smaak naar smaak |
aardappel tomaat tonijn (blik) boon (sperzie-,vers) olijf (zwart) olie (olijf-) ansjovis (filet) azijn peterselie (vers) ei (kip) knoflook paprika sla ui zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen en sperziebonen net gaar. Kook de eieren in 11 minuten hard en laat alles afkoelen. Maak de sla schoon en bekleed een, liefst grote glazen, schaal met de blaadjes sla. Leg laag om laag de plakjes aardappel, de plakjes tomaat, de ringen ui, de ringen paprika, de sperzieboontjes en de partjes ei in de schaal. Laat de tonijn uitlekken, verdeel de vis in stukjes en leg deze samen met de ansjovisfilets bovenop de salade. Roer van de olie met de azijn, de knoflook, de peterselie en wat zout en peper een saus. Schenk de saus over de salade en garneer het geheel met wat zwarte olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2661 KiloJoules 634 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 34 gram 16 gram |